Kunstreis Keulen 2 dagen
Home Over ons Recensies Contact

Ferdinand Hodler, ‘Portret van de Italiaanse Giulia Leonardi

Naar Keulen reis je comfortabel en voordelig met de trein. Het Hauptbahnhof ligt naast de imposante Domkerk in het hart van de stad.

Na Kaffee und Kuchen lopen we naar het museum Wallraf-Richartz voor een bezoek aan de derde verdieping met de bijzonder mooie verzameling 19e -eeuwse en 20e -eeuwse schilderkunst.

Tijdens de lezing die aan de kunstexcursie vooraf gaat, volgen we de ontwikkeling van de traditionele naar de vroeg- moderne schilderkunst met werken van o.a. Manet, Sisley, Morisot, Cézanne, Munch, Hodler, Van Gogh, Bonnard en Corinth.

’s Avonds dineren we in de Altstadt of in het Belgische Viertel.

De volgende dag spreken we af bij de ingang van de Dom, de grootste kathedraal van Duitsland.

In de Domkerk bekijken we o.a. het kruisbeeld van Gero: de oudste afbeelding van een lijdende Christus uit de tweede helft van de tiende eeuw.    

Daarna wandelen we naar Museum Ludwig met zijn indrukwekkende collectie twintigste-eeuwse moderne kunst, uiteenlopend van Pop Art, Bauhaus en futurisme tot abstracte en surrealistische kunst.


Het tweede deel van de lezing gaat over de invloed van de Primitieve Kunst op de 20e -eeuwse kunstenaars die we in Museum Ludwig gaan zien en over de fascinatie en werkwijze van Pop Art icoon Roy Lichtenstein met zijn karakteristieke raster-dot paintings.

Hoe reageerden de Amerikaanse striptekenaars, wiens beeldmateriaal Roy Lichtenstein gebruikte, op zijn schilderijen?

Na ons bezoek aan Museum Ludwig heeft u nog tijd om de Altstadt te bekijken of te winkelen in de populaire Schildergasse of Hohe Straße.

Data:

lezing: 3 oktober 2022

kunstexcursie Keulen:
4 en 5 oktober 2022

Kosten tweedaags kunstreisje Keulen:  € 125,- inclusief lezing, uw gids, Kaffee und Kuchen en twee entreetickets voor de musea

Exclusief: treinticket, hotel, lunch en diner

U boekt zelf uw treinticket en hotel

Informatie over de treintickets vindt u op: www.nsinternational.com

Suggesties voor hotels in het centrum:

Inschrijven

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging per mail met informatie over de reis.